در دنیای امروزی با پیشرفت های روز افزودن در فناوری های ارتباطی و نیاز روز افزون به بستر های پر سرعت، کابل های فیبر نوری به بستر اصلی شبکه های ارتباطی و کامپیوتری بدل شده اند. فیبرهای نوری می توانند با سرعت و طول های بسیار بالاتر از کابل های معمولی اطلاعت را منتقل کنند. طراحی، اجرا و نصب شبکه های فیبرنوری نیاز به دانش و تخصص بالایی دارد.
شرکت پیشگامان فرا افزار ویرا با تجربه ای چند ساله، آماده خدمت رسانی در زمینه خدمات فیبر نوری و کابل کشی با فیبر نوری در شبکه های کامپیوتری به سازمان ها و شرکت های کوچک و بزرگ می باشد. در ادامه در رابطه با هریک از خدمات مربوط به کابل کشی با فیبر نوری در شبکه های کامپیوتری کوچک و بزرگ توضیحاتی ارائه می گردد.
طراحی شبکه های فیبر نوری
جهت طراحی شبکه فیبرنوری روش های استاندارد و تجهیزات خاصی مورد نیاز می باشد که استفاده از این تجهیزات و رعایت استاندارد های فوق در حاصل شدن نتیجه مطلوب بسیار حائز اهمیت هستند. در طراحی و اجرای پروژه های فیبر نوری رعایت استاندارد های بین المللی و خاص هر منطقه بسیار با اهمیت و حساس می باشد و در صورت عدم رعایت این استاندارد ها و روش های مورد تایید در صنعت IT نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد. این شرکت با به کارگیری متخصصین کارآزموده و با استفاده از دانش و استانداردهای روز دنیا، آماده انجام انواع پروژه های طراحی و اجرای فیبر نوری می باشد.
فیوژن فیبرنوری
با توجه به اینکه کابل های فیبر نوری در طول های مشخص و ثابتی تولید می گردند بایستی در زمان اجرای پروژه هایی که نیاز به کابل هایی با طول بیشتر دارند از اتصال چند کابل فیبر نوری جهت ارتباط با مقصد استفاده کرد و یا جهت اتصال رشته های فیبر نوری با تجهیزات شبکه بایستی آنها را به قطعات دیگر مانند پیگتیل متصل نمود، به عمل اتصال دو رشته ی فیبر نوری توسط دستگاه فیوژن، فیوژن فیبرنوری و یا جوش فیبر نوری می گویند.
عمل اتصال در ورودی ساختمان ها، باکس های کابل کشی، کوپلر و نقطه های واسطه شبکه صورت می گیرد فیوژن کابل فیبر نوری کاریست بسیار دقیق که اپراتور دستگاه بایستی جهت جفت شدن هسته کابل های نوری را با دقت تنظیم نماید.
تست OTDR فیبرنوری
فرآیند تست OTDR به گونه ای است که دستگاه تست یک سری پالس های نوری را به داخل شبکه فیبر نوری تزریق نموده و در عین حال انتهای شبکه فیبر نوری را از طریق شکست نوری تشخیص می دهد. این دستگاه از این طریق می تواند آمپدانس کابل در حال تست را اندازه گیری و توان پالس های بازگشتی را محاسبه و جمع نموده و به صورت بازه ای از زمان در طول فیبر نوری برای اپراتور دستگاه به صورت نمودار ترسیم کند.
از طریق یک دستگاه OTDR می توان طول و مقدار تضعیف یک فیبر نوری (شامل تکه های فیوژن شده و سر کابل ها) را محاسبه و ایرادات موجود از قبیل پارگی ها و تلفات توان فیبر را مشاهده و محل آن را مشخص کرد.
حفاری، بستر سازی و کابل کشی فیبرنوری
کابل کشی فیبر نوری و اجرای شبکه های نوری نیازمند بستری متناسب با نوع پروژه و مسیر اجرا می باشد که این مسیر ممکن است از طریق زمین، هوا و یا داخلی ساختمان های اداری و تجاری باشد. در هر یک از این مسیر ها بستر سازی مناسب و خاص خود برای نصب کابل های فیبر نوری در بستر شبکه نیاز میباشد. در صورت عدم وجود بستر مناسب جهت کابل کشی فیبر نوری بایستی بستر سازی متناسب با کابل و طول و نوع مسیر انجام گردد.
مفصل بندی فیبرنوری
کابل های فیبر نوری همچون هر نوع کابل دیگری داری طول های محدود می باشند در کابل کشی فیبر نوری جهت اتصال کابل ها به یکدیگر احتیاج به یک نوع رابط می باشند که این رابط را مفصل می نامند. مفصل های فیبر نوری دارای ویژگی های متنوع و اختصاصی می باشند که با توجه به بستر پیاده سازی شده جهت محافظت از رشته های متصل شده به هم از نفوذ گرد و خاک و آب و مواد دیگر استفاده می شوند. مفصل های فیبر نوری با توجه به بستر اجرا که می توانید زمینی، هوایی و دریایی باشند دارای ابعاد و انواع مختلفی هستند.